شرکت با مسئولیت محدود سادهترین ومتداولترین نوع شرکت است و قراردادی است بین دو یا چند نفر به منظورانجام کارهای تجاری مانند فعالیتهای بازرگانی، خدماتی، ساختمانی و… که در ابعاد کوچک تشکیل میشود. این نوع از شرکت به این جهت با مسئولیت محدود (Ltd)نامیده میشود که علی رغم شرکتهای تضامنی، مسئولیت هر یک از شرکاء در قبال قروض و دیون شرکت محدود به آورده آنها در شرکت است و در صورت خسران مالی شرکت اموال شخصی آنها در امان خواهد بود. به عبارت دیگردرصورت ورشکستگی بستانکاران تنها می توانند طلب خود را از طریق سرمایه شرکت وصول نمایند ، و نسبت به اموال شخصی شرکا حقی نخواهند داشت.
در نام شرکت با مسئولیت محدود حتما عنوان « با مسئولیت محدود» باید ذکر شود. درغیراین صورت شرکت به عنوان شرکت تضامنی شناخته میشود و شرکا درمقابل اشخاص ثالث مسئولیت تضامنی خواهند داشت. به علاوه نباید هنگام ثبت شرکت با مسئولیت محدود نام هیچ یک از شرکا در نام شرکت گنجانده شود زیرا که مطابق قانون با این شخص مانند شریک ضامن در شرکت تضامنی برخورد خواهد شد.
اقل سرمایه جهت ثبت شرکت با مسئولیت محدود معادل یک میلیون ریال است که این سرمایه در تعهد شرکا بوده و نیازی به واریز تمام یا قسمتی ازاین مبلغ نیست. سرمایه یک شرکت با توجه به موضوع فعالیت و گستره آن در نظر گرفته می شود و بر مسائلی همچون دریافت تسهیلات بانکی ، انعقاد قراردادها ، اخذ نمایندگی ، شرکت درنمایشگاههای تخصصی و … بسیار تاثیر گذار می باشد. به هر روی برای ثبت شرکت با مسئولیت محدود و تعیین سرمایه آن اجبار قانونی وجود ندارد و متقاضیان می توانند همان میزان اقل سرمایه یعنی یک میلیون ریال را در نظر بگیرند.
همچنین نقل و انتقال سهم الشرکه درشرکت با مسئولیت محدود، پس از تنظیم صلح نامه در یکی از دفاتر اسناد رسمی و یا با تنظیم صورتجلسه و ارسال آن به اداره ثبت شرکتها انجام می گردد.
1- حداقل تعداد شركا درشركت مسئولیت محدود بالغ بردونفر است.
2- حداقل سرمایه در شرکت با مسئولیت محدود با توجه به قواعد و حداقل مبلغ دریافت حق الثبت صدهزارتومان می باشد.
3- دراسم شرکت نام هیچ یک از شرکا نوشته نشود چرا که نام شخصی که نوشته می شود حکم شریک ضامن در شرکت تضامنی را برای او خواهد داشت.
4- میزان آورده غیرنقدی باید در شركت نامه به طور دقیق قید شده و تقویم شود ، درغیراین صورت شرکت نامه فاقد اعتبارخواهد بود.
5- مبلغی که برای سهم الشرکه غیر نقدی درزمان ثبت شرکت با مسئولیت محدود در نظر گرفته می شود برای شرکا مسئولیت تضامنی خواهد داشت.
6- سهم الشركه درشرکت با مسئولیت محدود به شكل اوراق تجارتی قابل انتقال بانام یا بی نام تبدیل نمی شود و سهم الشركه قابل انتقال نیست مگر با رضایت صاحبان سه ربع سرمایه که اكثریت عددی شرکارا نیز داشته باشند.
7- انتقال سهم الشركه طی سند رسمی صورت می پذیرد.
8- اداره امور شركت برعهده یك یا چند نفرمدیر كه بصورت موظف یا غیر موظف از بین یا خارج از شركا برای مدت محدود یا نامحدود انتخاب می شوند می باشد.
9- مدیران شركت در چارچوب اساسنامه اختیاردار امور شرکت هستند.
10- برای اتخاذ تصمیم در مورد شرکت توافق حداقل نیمی از صاحبان سرمایه لازم است و اگر در اولین جلسه تصمیم گیری این افراد حضور نداشته باشند ، باید مجددا” از شرکا دعوت به عمل آید و در دومین جلسه حتی اگر صاحبان نصف سرمایه شرکت حضور نداشته باشند اما اکثریت عددی شرکا حاصل شود برای اتخاذ تصمیم کفایت می کند.
11- هر یك از شركا براساس سهم الشرکه خود حق رای دارد مگر اینکه خلاف این امر در اساسنامه مقرر شده باشد.
12- اساسنامه همچنین تعیین کننده روابط شرکا و نحوه تقسیم سود در بین آنها است که معمولا “تقسیم سود به نسبت سرمایه هر شخص انجام می شود.
13- در هر شركت با مسئولیت محدود با اعضای بیش از 12 نفر وجود هیات نظار ضروری است وهیات نظار لااقل سالی یك مرتبه مجمع عمومی شركا را تشكیل می دهد. هیات نظار متشکل از ٣ نفر بوده كه از بین شركا برای مدت یك سال انتخاب می شوند و این افراد نبایستی عضو هیات مدیره شركت باشند.
برای ثبت شرکت با مسئولیت محدود تنها به دو عضو اصلی نیازمندید.
معرفی سالانه اعضا و تنظیم و تایید صورتجلسه الزامی ندارد.
نقائص ثبت شرکت با مسئولیت حدود:
ممکن است در گرفتن تسهیلات از بانکها با مشکل مواجه شوید.
امکان شرکت در مناقصات ومزایدات برای این نوع شرکت ها محدود است.
مدت زمان لازم برای ثبت شرکت با مسئولیت محدود
مدت زمان ثبت شرکت با مسئولیت محدود به طور میانگین برابر با 20 روز کاری از زمان تجمیع و ارائه مدارک می باشد.
اگر در موضوع فعالیت شرکت اسامی مانند ( کلیه خدمات نرم افزاری، حمل و نقل، معادن، حقوقی و …) نیاز به ارائه مجوز دارند.
1 ماه و نیم از زمان تکمیل مدارک و تشکیل پرونده می باشد و در مقاله مدت زمان لازم برای ثبت شرکت شرایط تاثیر گذار در زمان لازم توضیح داده خواهد شد.
اقداماتی که توسط شما انجام می شود
1. تماس با موسسه حقوقی ثبت ای تی و هماهنگی جهت بستن قرارداد
2. تکمیل مدارک و اطلاعات اولیه مورد نیاز
3. امضاء اوراق توسط سهامداران و اعضاء شرکت
اقداماتی که توسط موسسه حقوقی ثبت ای تی انجام می شود.